Lluna d’Argent (Suite) – J.C. Sempere Bomboí

Lluna d’Argent (Suite)

Suite en cinc moviments per a dolçaines, metalls i percussió de J. C. Sempere Bomboí. Dedicada al Grup Barxell d’Alcoi en el seu XXVé Aniversari. Basada en ritmes sudamericans com les dances colombianes a 5/8 o el Malambo.
Estrenada al Teatre Calderó d’Alcoi el 6 de desembre de 2015 per el Grup Barxell amb els metalls i percussió de la Societat Artístico Musical el Valle de Càrcer, i coreografiada per Carmina Domenech i Raquel Doménech Calleja amb les alumnes del Conservatori de Dansa d’Alcoi. Basada en cinc poemes a la Lluna de Lola Casas, Joana Raspall, Núria Albó, Jordi Bilbeny i Vicent Andrés Estellés.
“Poemari Llunàtic” que es recita davant de cadascún dels distints moviments. I, evidentment, el “cognom” de l’obra, d’Argent, fa referència a les noces d’argent del grup Barxell. Suite en la que les dolçaines es desenvolupen en la tonalitat de Re, tot i que la suite acaba en Sol. Fent així, una alegoria a qué, encara que siga de nit, i estiga com estiga eixe màgic astre que és la Lluna, sempre torna a ixir el Sol.
Gravació realitzada per Gonçal Berenguer per a la Ser Radio Alcoi